Електронний архів (інституційний репозитарій) ЛНУВМБ імені. С.З.Ґжицького

Особливості технології та розробка рецептур кисломолочної маслянки із сиропом «Заспокійливий»: кваліф. роб. ...магістра

Інформація по репозитарію

Реєстрація

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Щур, М. І.
dc.date.accessioned 2025-12-16T13:34:32Z
dc.date.available 2025-12-16T13:34:32Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Львів uk_UA
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1535
dc.description.abstract Сучасний екологічний стан, дія численних негативних факторів заставляють людство до пошуку ефективних засобів знешкодження їх негативного впливу. Виробництво підприємствами харчової промисловості продуктів лікувально-профілактичного призначення стає щодень щораз вагомішим засобом для цього. Сучасний екологічний стан, дія численних негативних факторів заставляють людство до пошуку ефективних засобів знешкодження їх негативного впливу. Виробництво підприємствами харчової промисловості продуктів лікувально-профілактичного призначення стає щодень щораз вагомішим засобом для цього. Сучасні важкі екологічні умови та війна визначають нагальні потреби в покращенні харчування населення. До переліку важливих засобів впливу на них відносять підвищення якості, біологічної цінності і смакових характеристик харчових продуктів. Як повідомляють численні розробники чудовий ефект при цьому отримують від збагачення вітамінами, мінеральними і білковими речовинами. Все це у повній мірі повідомляють і стосовно молочних продуктів. За таких умов дуже важливим є зберігання цінності раціону людини, наявність постійного рівня споживання білків, вітамінів і мінеральних речовин. Отже на порядок денний виходить проблема пошуку нових традиційних та натуральних джерел сировини. Сучасним та раціональним для цього напрямку є використання для цієї мети наповнювачів нового покоління фітосиропів із лікарських трав, особливо їх поєднань. Молочна галузь також веде активний пошук вдалих поєднань традиційних молочних продуктів та рослинних додатків. Особливого прогресу вдалось досягнути при виготовленні к/молочних продуктів. Фітосиропи із лікарських трав як солодкі біодобавки в технології кисломолочних напоїв виконують не лише традиційну функцію наповнювача але й конкретну специфічну роль за призначенням. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького uk_UA
dc.subject кисломолочні напої , маслянка, заспокійливий фітосироп, технологія, рецептури uk_UA
dc.title Особливості технології та розробка рецептур кисломолочної маслянки із сиропом «Заспокійливий»: кваліф. роб. ...магістра uk_UA
dc.type Learning Object uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу