Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Дацко, С. В. | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-17T07:59:35Z | |
| dc.date.available | 2025-12-17T07:59:35Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.identifier.citation | Львів | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1537 | |
| dc.description.abstract | Попит на молочні продукти в Україні та в усьому світі постійно збільшується. Цей продукт є дуже рентабельний через високий попит, але доволі обмежену пропозицію. Тим не менш, виробники молочних продуктів стикаються з проблемою низького вмісту в молоці та молочних продуктах білка, що ускладнює регулювання харчової цінності. Білки – найцінніші компоненти сиру. Пошук та вивчення нових способів використання білкових харчових ресурсів, створення якісно нових продуктів із високим вмістом білка є актуальним напрямом сучасної науки про їжу. Надійним шляхом, який гарантує ефективне вирішення цієї проблеми, є включення до раціону харчування спеціалізованих продуктів, збагачених цінним білком. Кисломолочний зернистий сир здебільшого виготовляють сижучно-кислотною коагуляцією. Важливим моментом у технології є етап двохразового промивання сирного зерна водою різної температури. Це забезпечує формування та утворення рівних гладеньких країв сирного зерна і відповідно це впливає на зниження показників титрованої і активної кислотності. Метою магістерської роботи було обгрунтування та розроблення технології зернистого сиру збагаченого білковими концентратами та вивчення їх впливу на перебіг технологічних процесів. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького | uk_UA |
| dc.subject | зернистий сир, білковий концентрат, сирний згусток, рн згустку, органолептичні властивості, вершки, молоко | uk_UA |
| dc.title | Технологія зернистого сиру із використанням білкових концентратів: кваліф. роб. ...магістра | uk_UA |
| dc.type | Learning Object | uk_UA |