Електронний архів (інституційний репозитарій) ЛНУВМБ імені. С.З.Ґжицького

Розроблення технології кисловершкового масла з використанням Enterococcus faecium, виділеним із традиційної карпатської бринзи: кваліф. роб. ...магістра

Інформація по репозитарію

Реєстрація

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Максимець, В. В.
dc.date.accessioned 2025-12-17T09:32:37Z
dc.date.available 2025-12-17T09:32:37Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Львів uk_UA
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1538
dc.description.abstract Вершкове масло –– надзвичайно смачний, поживний, висококалорійний та біологічно цінний продукт. Серед усіх природних жирів вершкове масло відзначається великою комплексністю компонентів, що входять до його складу та найвищим ступенем засвоюваності. Серед усіх видів масла, кисловершкове масло, незважаючи на те, що воно є національним продуктом, виготовляється в дуже малих кількостях і часто взагалі відсутнє в наших крамницях. Це зумовлено ускладненою технологією його виробництва, адже технологічна схема передбачає додаткову операцію ферментації вершків. Однак, кисловершкове масло має ряд додаткових цінних валстивостей, як специфічного приємного аромату і смаку, зумовленого метаболітами молочнокислої мікрофлори, так і кращого перетравлення завдяки зниженому рН. Крім того, воно наділене особливими біологічними властивостями, оскільки молочнокисла мікрофлора продукує окремі жирні кислоти з функціональними властивостями. Однак, складу заквашувальних препаратів для ферментації вершків для виробництва кисловершкового масла в нашій країні приділяється дуже мало уваги. Зокрема, недостатньо досліджень щодо включення до складу заквашувальних препаратів для виробництва кисловершкового масла пробіотичних молочнокислих культур. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького uk_UA
dc.subject вершкове масло, ферментація, бринза, ентерококи, молочнокислі бактерії, жирність uk_UA
dc.title Розроблення технології кисловершкового масла з використанням Enterococcus faecium, виділеним із традиційної карпатської бринзи: кваліф. роб. ...магістра uk_UA
dc.type Learning Object uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу