Інформація по репозитарію

Реєстрація

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького: Recent submissions

  • Paszkiewicz, W. at all; Zhyla, M. (MDPI, 2020)
    У цьому дослідженні було досліджено вплив заміни соєвого шроту сирим насінням нуту на теплові властивості та жирнокислотний профіль підшкірної жирової тканини бройлерних курчат.Експеримент, проведений на курчатах породи ...
  • Franke-Radowiecka, А. at all; Demus, N.V. (University of Warmia and Mazury, 2024)
    Це перше дослідження, спрямоване на вивчення іннервації внутрішніх статевих органів у 12-тижневих плодів свиней з використанням методів одно- та подвійного мічення імунофлуоресценції.Імунофарбування на продукт білка гена ...
  • Horalskyi, L. P. at all; Demus, N. V.; Gutyj, B. V. (Oles Hontar Dnipro National University, 2023)
    Забезпечення людства високоякісною продукцією аквакультури можливе лише шляхом впровадження сучасних промислових технологій у рибництво, вирощування риби на основі сучасних наукових досягнень.Оцінку екотоксичної ситуації ...
  • Brezvyn, O. M. at all; Gutyj, B. V.; Fijalovych, L. M.; Dankovych, R. S.; Guta, Z.A.; Magrelo, N. V.; Slobodjuk, N. M.; Demus, N.V.; Leskiv, Kh.Ya. (Державний педагогічний університет, 2021)
    Найбільш практичними методами детоксикації мікотоксинів у тварин та птиці, є використання сорбентів пошкоджених кормів. Метою дослідження є вивчення впливу Hameko Tox на морфологічні та біохімічні показники крові курей-несучок ...
  • Присяжнюк, В. Я. (Львів ГАЛИЧ-ПРЕС, 2025)
    Висвітлено питання становлення і розвитку ветеринарної ме-дицини від початків цивілізації до сучасності. Також подано істо-рію ветмедицини на території України від часів Трипілля і до неза-лежності нашої днржави. Гуманна ...
  • Присяжнюк, В. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2025)
    Тести складені відповідно до програми навчальної дисципліни «Історія ветери-нарної медицини»для підготовки спеціалістів в аграрних вищих навчальних закла-дах ІІІ-ІУ рівнів акредитації із спеціальності 211 «Ветеринарна ...
  • Присяжнюк, В. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2025)
    В посібнику розглянуто соматичні системи. Соматичні системи — це частина нервової системи, що контролює довільні рухи скелетних м'язів та збирає сенсорну інформацію від тіла, шкіри та органів чуття. До її функцій належить ...
  • Присяжнюк, В. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2025)
    В посібнику подано матеріал для вивчення анатомії свійських тварин.Розглянуто системи травлення, дихання, розмноження, а також видільну систему. До органів травлення відносяться ротова порожнина, губи, щоки, ясна, язик, ...
  • Присяжнюк, В. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Анатомія вивчає форму і будову організму та окремих його органів. Анатомія сільськогосподарських тварин, поряд з іншими біологічними науками (ембріологія, гістологія, зоологія, фізіологія), є теоретичною ос-новою зооінженерії ...
  • Райхіль, О. С. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Магістерська робота присвячена розробці технології морозива на основі рослинного молока (мигдального) із плодово-ягідною сировиною, що поширена у Західному регіоні України. Представлено порівняльну характеристику яблучного ...
  • Петрик, О. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Магістерська робота присвячена розробці технології йогурту з ананасом і чіпотле. Запропоновано ф'южн-поєднання продуктів, щоб створити нові, унікальні смаки молочного продукту. В цьому контексті можна змішувати інгредієнти, ...
  • Оленчин, А.- М. В. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Кваліфікаційна робота присвячена розробці рецептури морозива з використанням пюре обліпихи. У дослідженні детально проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку ринку морозива, а також особливості застосування харчової ...
  • Кицак, М. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Кваліфікаційна робота магістра присвячена розробці нових видів кисломолочного морозива для здорового харчування з використанням пребіотиків та зниженням калорійності продукту. Основна увага приділяється внесенню таких ...
  • Дубинська, А. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Підхід до розробки нового виду твердого сиру з манго є дуже актуальним у сучасних умовах, коли споживачі все більше звертають увагу на якість і користь харчових продуктів. Манго є багатим джерелом харчових волокон, білків, ...
  • Дропа, Б. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    У сучасних умовах життя за наявності багатьох факторів, що підвищують рівень ризику захворюваності людини значна увага приділяється створенню продуктів функціональної дії. Корекція раціону людини відповідно до науково-об ...
  • Длугош, Д. Р. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Магістерська робота присвячена пошуку нових функціональних інгредієнтів для використання у технології ферментованих напоїв із вторинної молочної сировини. Проведений аналіз зернової сировини показав цілеспрямоване використання ...
  • Денисенко, Р. М. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Метою роботи була розробка технології кисломолочного сиру, збагаченого порошком із яєчної шкаралупи. Розроблена рецептура виробництва кисломолочного сиру функціонального призначення з врахуванням органолептичних, ...
  • Гризак, А. С. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    У кваліфікаційній роботі розглянуто доцільність використання квіткового пилку в технології кисломолочних сирків. Встановлено оптимальну дозу та метод введення квіткового пилку в сиркові вироби. Розроблено рецептуру та ...
  • Голубев, В. Ю. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    На сьогодні одним із головних завдань молочної промисловості є випуск такого асортименту і підвищення якості молочних продуктів, які б відповідали високим харчовим і смаковим властивостям, користувалися підвищеним попитом ...
  • Гануляк, А. Я. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, 2024)
    Розвиток харчової промисловості в Україні в умовах ринкових відносин безпосередньо пов'язаний з вирішенням таких завдань, як підвищення якості виробленої продукції з одночасним застосуванням безвідходної технології та ...