Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Думанський, С. Р. | |
| dc.date.accessioned | 2025-11-27T10:38:18Z | |
| dc.date.available | 2025-11-27T10:38:18Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.identifier.citation | Львів | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1437 | |
| dc.description.abstract | Сьогодні одним з актуальних завдань для молочної галузі є створення сучасних раціональних технологій, що забезпечують комплексну, безвідходну переробку молока, і виробництво на їх основі комбінованих харчових продуктів. Беручи до уваги той факт, що харчування є одним з найважливіших факторів, що визначають здоров'я населення, групою провідних фахівців і вчених країни була розроблена концепція державної політики в області здорового харчування населення України. Біологічна харчова цінність може бути підвищена за рахунок систематичного щоденного споживання продуктів переробки молочної білково-вуглеводної сировини, зокрема сироватки. Дослідження структури харчування свідчать про доцільність і необхідність штучного збагачення молока і молочних продуктів відсутніми факторами: вітамінами, мікроелементами, харчовими волокнами та ін. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького | uk_UA |
| dc.subject | молочна галузь, переробка сировини, сироватка, БАД, молочно-білковий продукт | uk_UA |
| dc.title | Розробка технології нежирного кисломолочного сиру з концентратом сироваткових білків : кваліф. роб. ...магістра | uk_UA |
| dc.type | Learning Object | uk_UA |