Короткий опис(реферат):
Сьогодні одним з актуальних завдань для молочної галузі є створення сучасних раціональних технологій, що забезпечують комплексну, безвідходну переробку молока, і виробництво на їх основі комбінованих харчових продуктів.
Беручи до уваги той факт, що харчування є одним з найважливіших факторів, що визначають здоров'я населення, групою провідних фахівців і вчених країни була розроблена концепція державної політики в області здорового харчування населення України.
Біологічна харчова цінність може бути підвищена за рахунок систематичного щоденного споживання продуктів переробки молочної білково-вуглеводної сировини, зокрема сироватки.
Дослідження структури харчування свідчать про доцільність і необхідність штучного збагачення молока і молочних продуктів відсутніми факторами: вітамінами, мікроелементами, харчовими волокнами та ін.