Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Конопницький, Р. Й. | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-16T12:51:04Z | |
| dc.date.available | 2025-12-16T12:51:04Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.identifier.citation | Львів | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1530 | |
| dc.description.abstract | Сироробна галузь є однією з найдинамічніших споживчих сигментів зі стійким зростанням обсягів виробництва і споживання. Проте аналіз вітчизняного ринку мʼяких сирів показав тенденцію до підвищення споживання, в основному, за рахунок сирів імпортного виробництва, через обмежений вітчизняний асортимент сирів цього виду. Серед м’яких сирів імпортного виробництва популярністю у споживачів користуються Моцарелла, Рікотта, Маскарпоне. Молочні продукти, збагачені шляхом додавання немолочних інгредієнтів, відносяться до комбінованих продуктів. Для них використовують: фруктово-ягідну, овочеву, дикорослу сировину, морські і продукти бджільництва та збагачувачі лікувально-профілактичного призначення [3]. Одним із найбільш ефективних шляхів створення продуктів функціонального призначення — це використання комплексу факторів, які формують їх дієтичні і лікувально-профілактичні властивості. Користь сиру маскарпоне обумовлена багатим складом мінералів і вітамінів. Є в цьому продукті і антиоксиданти, які сприяють на клітинному рівні протистоянню перед дією негативних зовнішніх факторів. Крім цього, вони беруть участь у кровотворенні і зміцнюють імунітет. Входить до складу сиру маскарпоне і триптофан – незамінна для організму амінокислота, яка допомагає швидко і ефективно впоратися зі стресом, втомою, безсонням, а також нормалізувати нервову систему в цілому. До складу цього продукту входить кальцій, який зміцнює зуби, нігті і кістки. Є в цьому сирі і вітамін А, який позитивно позначається на стані зору. Входить в маскарпоне вітаміни групи В, які нормалізують діяльність нервової системи і обмін речовин. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького | uk_UA |
| dc.subject | вершки, м"який сир, маскарпоне, буряк, перець чорний, перець часниковий, кориця мелена, морські продукти, продукти бджільництва | uk_UA |
| dc.title | Розроблення технології вершкового сиру маскарпоне з гіпотензивними і антиоксидантними властивостями: кваліф. роб. ...магістра | uk_UA |
| dc.type | Learning Object | uk_UA |