Короткий опис(реферат):
Сироробна галузь є однією з найдинамічніших споживчих сигментів зі стійким зростанням обсягів виробництва і споживання. Проте аналіз вітчизняного ринку мʼяких сирів показав тенденцію до підвищення споживання, в основному, за рахунок сирів імпортного виробництва, через обмежений вітчизняний асортимент сирів цього виду. Серед м’яких сирів імпортного виробництва популярністю у споживачів користуються Моцарелла, Рікотта, Маскарпоне.
Молочні продукти, збагачені шляхом додавання немолочних інгредієнтів, відносяться до комбінованих продуктів. Для них використовують: фруктово-ягідну, овочеву, дикорослу сировину, морські і продукти бджільництва та збагачувачі лікувально-профілактичного призначення [3]. Одним із найбільш ефективних шляхів створення продуктів функціонального призначення — це використання комплексу факторів, які формують їх дієтичні і лікувально-профілактичні властивості.
Користь сиру маскарпоне обумовлена багатим складом мінералів і вітамінів. Є в цьому продукті і антиоксиданти, які сприяють на клітинному рівні протистоянню перед дією негативних зовнішніх факторів. Крім цього, вони беруть участь у кровотворенні і зміцнюють імунітет.
Входить до складу сиру маскарпоне і триптофан – незамінна для організму амінокислота, яка допомагає швидко і ефективно впоратися зі стресом, втомою, безсонням, а також нормалізувати нервову систему в цілому.
До складу цього продукту входить кальцій, який зміцнює зуби, нігті і кістки. Є в цьому сирі і вітамін А, який позитивно позначається на стані зору.
Входить в маскарпоне вітаміни групи В, які нормалізують діяльність нервової системи і обмін речовин.