Інформація по репозитарію

Реєстрація

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького: Recent submissions

  • Васечко, Дмитро (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    Актуальність роботи. Стратегія підвищення якості харчової продукції в нашій країні орієнтована на забезпечення повноцінного харчування, профілактику захворювань, збільшення тривалості і підвищення якості життя населення, ...
  • Богдан, Володимир (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    Останнім часом спостерігається різке збільшення чисельності хронічних захворювань у населення України, що значною мірою пов’язано з порушенням якості харчування. Так до раціону в значній кількості входять жири тваринного ...
  • Цюпка, Назарій (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    У роботі розглянуто технологію виробництва снекових продуктів з м’яса птиці, зокрема джерків із курятини та індички, що оброблені маринадом на основі соку калини. Дослідження показали, що маринування є важливим етапом у ...
  • Студений, Назарій (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    Дослідження, представлене в роботі, присвячене удосконаленню рецептури зельців з використанням печериць, зокрема печериць, як одного з основних інгредієнтів. Включення грибів не тільки розширює смакову палітру продукту, ...
  • Осірак, Тетяна (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    У роботі досліджується технологія виробництва м’ясних консервів із м’яса птиці, зокрема м’яса качки. Метою є надання характеристики технології виготовлення консервів та дослідження їх якості та безпечності за фізико-хімічними, ...
  • Кінаш, Сергій (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    АНОТАЦІЯ У роботі представлено дослідження якості і органолептичних характеристик запеченого мʼяса козулі, як потенційно перспективний вид сировини для виробництва високоякісних продуктів харчування. Дослідження включало ...
  • Ільчишин, Іван (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    Метою даної роботи є удосконалення технології варених ковбас за рахунок використання нетрадиційної сировини, а саме м’яса нутрії, у кількості 30 та 40% до маси сировини. Об'єктом досліджень є м’ясо нутрії та дослідні зразки ...
  • Іларіонов, Любомир (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    У сучасній харчовій промисловості активно досліджують нові джерела сировини для покращення якості м'ясних виробів. В цій роботі розглянуто вплив філе товстолобика білого на якість м'ясних хлібів. Дослідження встановило ...
  • Душка, Олег (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    Мета роботи удосконалити технологію м’ясних напівфабрикатів з м’яса птиці за рахунок використання маринадів з пюре брусниці та аґрусу. Об’єкти досліджень маринади з пюре брусниці та аґрусу, м’ясних напівфабрикатів з м’яса ...
  • Гординська, Юлія (2024-12-05)
    У роботі розглянуто можливості розроблення рецептур нових видів реструктурованих шинок з м’яса птиці, оскільки їх представлений не надто широко, що викликає актуальність даної тематики. Використання дієтичного м'яса (курятина ...
  • Войтик, Уляна (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2024-12-05)
    В умовах сучасного харчування зростає інтерес до здорових продуктів, що поєднують у собі високу харчову цінність та безпечність. Тема удосконалення технології м'ясо-рослинних консервів, зокрема з використанням дієтичного ...
  • Сокульська, Ліля (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    Одним з основних напрямів державної політики щодо здорового харчування є створення нових харчових продуктів з направленим корегуванням хімічного складу і функціональних властивостей. На сьогодні відомо, що раціон ...
  • Труш, Юрій (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    Життєдіяльність людини суттєво залежить від харчування. Вагомий відсоток «хвороб цивілізації», пов'язаний з незбалансованим харчуванням. Через це виникає багато захворювань сучасності, які призвели до скорочення тривалості ...
  • Маценюк, Таміла (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    Сегмент напівфабрикатів в загальній частці м'ясних продуктів на сучасному ринку харчових продуктів показує широкий рівень їх споживання та інтенсивно розвивається відносно об'ємів реалізації. Асортиментшвидкозаморожених ...
  • Льода, Андрій (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    Сучасні тенденції щодо з здорового харчування ставлять завдання розробки технологій нових харчових продуктів. Такі інноваційні продукти повинні бути корегованого хімічного складу та належати до функціональних властиво ...
  • Домарацький, Демян (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    На безпечність м'ясних продуктів впливає ряд факторів. Термін зберігання та його тривалість залежить від показників окиснення жирової фракції. Окиснювальні процеси жирів негативно впливають на органолептичні показники ...
  • Глухой, Віталій (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-20)
    Забезпечення населення повноцінними продуктами харчування важлива проблема сучасного світу. Достатня кількість власних продовольчих ресурсів для забезпечення населення країни продовольством визначає безпеку держави. ...
  • Вовчук, Олексій (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    Розширення асортименту корисних для здоров'я населення продуктів є першочерговим завданням м'ясопереробної промисловості України. Перспективність таких розробок харчових продуктів обумовлена рядом причин. Виробництво ...
  • Баранецький, Василь (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    За останні роки великий інтерес та попит спостерігається до фармацевтичних препаратів не синтетичного походження. До них належать органопрепарати. Цікавим є те що сировиною для цих фармацевтичних продуктів є вторинна ...
  • Тупчій, Пантентій (Львіський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Ґжицького, 2023-12-05)
    В сучасних умовах м’ясні консерви є незамінним продуктом харчування, а консервна промисловість – одна з найбільш важливих галузей промисловості, спрямована на розширення асортименту та здатна забезпечити продовольством ...